miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATE”Singura soluție pentru o viață mai bună a cetățenilor este continuarea parcursului...

”Singura soluție pentru o viață mai bună a cetățenilor este continuarea parcursului european al Republicii Moldova” – Ambasadorul României la Chișinău

La 23 septembrie 2020,  ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel IONIȚĂ, a participat la evenimentul de lansare a proiectului “Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași”, se arată într-un anunț infotmativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

În intervenția sa, ambasadorul IONIȚĂ și-a exprimat satisfacția, dar și emoția de a participa la un astfel de eveniment care reunește profesioniști de pe ambele maluri ale Prutului, apreciind că din astfel de interacțiuni se pot naște competențe care „ne ajută, pe noi, cetățenii, să avem o viață mai bună, să avem încredere în autorități și ajută ca relațiile dintre România și Republica Moldova să se extindă, să se consolideze și să se dezvolte, în continuare”.

România a participat și participă cu fonduri importante, cu expertiză, cu inițiative și idei la susținerea unor proiecte în folosul cetățenilor din Republica Moldova, care, în opinia oficialului român, dau substanță relațiilor bilaterale, transmite Ambasada României din Chișinău.

În acest context, au fost trecute în revistă bine cunoscutele investiții majore realizate în Republica Moldova cu sprijinul financiar al statului român, cum sunt modernizarea grădinițelor, gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău, dar și programele de burse, oferite cu generozitate, elevilor și  studenților moldoveni, menționează aceeași sursă media.

România a finanțat aceste proiecte crezând sincer că  vin în sprijinul cetățenilor, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora și că autoritățile vor înțelege că parcursul european este singurul care, din punctul nostru de vedere,  va întării speranța într-un viitor mai bun; acest parcurs european presupune realizarea unor reforme, întărirea capacității și consolidarea unor instituții, presupune, crearea acelor capacități și competențe care sunt evidențiate, în mod esențial, prin obiectivele pe care vi le-ați asumat prin acest proiect, inclusiv acela de creștere a încrederii între cetățenii și poliția din raionul Ialoveni”, a declarat ambasadorul Ioniță, urând succes partenerilor de proiect, în implementarea acestuia.

Istoric

Proiectului “Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași” este finanțat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Având la dispoziție un buget în valoare de 209.570 euro, din care contribuția UE de 188.402 euro, partenerii proiectului  – Consiliul raional Ialoveni și Asociația Internațională a Polițiștilor, Secția Română/Regiunea 1 Iași –  își propun creșterea eficienței unităților de poliție din r. Ialoveni și jud. Iași prin dotarea acestora cu echipamente specifice moderne și organizarea unor sesiuni de instruiri pentru un număr de 150 de polițiști.  De asemenea, se are în vedere și creșterea nivelului de încredere a cetățenilor din r. Ialoveni și jud. Iași prin organizarea unor întâlniri cu cetățenii și elaborarea și distribuirea unor  ghiduri cu privire la prevederile legale ce reglementează activitățile și responsabilitățile poliției din ambele țări, precum și concepte de interes general.

Text: Ambasada României în Republica Moldova

Foto: Arhiva INFO ANUNȚ

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE