Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Date:

Share post:

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR.

Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.

Evenimentul are loc azi, vineri, 8 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, la Ateneul Național din Iași, unde va fi inaugurată și expoziția de fotografie SFR 14 în imagini.

Despre evenimentul de lansare

Cele două lansări vor avea loc în prezența echipei, a voluntarilor, partenerilor și colaboratorilor, Andrei Apreotesei (manager Ateneul Național din Iași) și Andrei Giurgia (director SFR), alături de publicul larg, iubitor de cinema.

Andrei Giurgia, director SFR: „Lansarea CineGazetei SFR și a expoziției de fotografie sunt două momente care au devenit tradiție. La finalul fiecărei ediții tragem linie și venim în fața dumneavoastră cu o perspectivă de ansamblu, prezentată prin cuvinte și imagini. Suntem siguri că cititorii vor aprecia mirosul de ziar proaspăt scos din tipar și că vor descoperi prin intermediul fiecărei fotografii esența acestei ediții”.

CineGazeta SFR

Ziarul CineGazeta SFR aduce în atenția cititorilor cele mai importante evenimente ale ediției din perioada 9-13 august 2023, prin reportaje, interviuri și mesaje. Prin intermediul celor 16 pagini, cititorii au ocazia să descopere cum a fost văzut festivalul prin ochii echipei de organizare și a invitaților, dar și să cunoască, din perspectiva interviurile scrise, o parte dintre cei care au fost participat în calitate de invitați speciali.

CineGazeta SFR este distribuită în mod gratuit și va putea fi găsită în perioada următoare și într-o serie de locații partenere din Iași, ce vor fi anunțate curând.

Și vernisajul expoziției SFR 14 în imagini

Tot în seara zilei de 8 decembrie 2023, începând cu ora 17.30, are loc și vernisajul expoziției SFR 14 în imagini. Galeria Regală de Artă a Ateneului va găzdui 50 de tablouri care surprind momente din timpul festivalului, văzute prin lentila fotografilor Marina Morariu, Eduard Anton, Valentin Ajităriți, Luca Pentilescu și Mara Vrabie. Expoziția poate fi vizitată gratuit până pe 14 ianuarie 2024.

Cea de-a 14-a ediție a festivalului Serile Filmului Românesc s-a desfășurat anul acesta la Iași pe parcursul a cinci zile, în șapte locații, fiind organizate peste 40 de evenimente, care au adus în atenție cinematografia românească și personalități din lumea culturală. Peste 60 de voluntari au contribuit la organizarea ediției la care au participat peste 50 de invitați.

Organizat de: ARTIS

Inițiat de: Asociația Studenților Jurnaliști

Susținut de: Ateneul Național din Iași, Primăria Municipiului Iași

Partener media oficial: Europa FM

Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii

Cu sprijinul: ICR, Centrul Național al Cinematografiei (CNC), Dacin Sara, UCIN.

Text și foto: PR SFR

spot_img

Articole asemănătoare

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Foto

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Te-ai bucurat de cele mai frumoase evenimente sub cerul liber, ai avut parte de distracție.

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu. Muzeul Național de Istorie a României organizează, în lunile iulie și august 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală care valorifică două dintre expozițiile temporare disponibile publicului în această perioadă.

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Foto

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Mai multe amănunte, în continuare, la Infoanunț.

Știați că… UAIC ocupă locul … în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024

Știați că... UAIC ocupă locul ... în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024.