marți, decembrie 6, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATETrafic ilegal de tutun pentru narghilea, la frontiera cu R. Moldova

Trafic ilegal de tutun pentru narghilea, la frontiera cu R. Moldova

Polițiștii de frontieră documentează un caz de trafic ilegal de tutun pentru narghilea.
Descoperirea a avut loc într-un autoturism, în punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova, Leușeni, după cum se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacțíei INFO ANUNȚ.
În ziua de 03 februarie a.c., pentru autorizarea ieșirii din țară s-a apropiat la pista de control un automobil de model Wolkswagen Passat, cu numere de înmatriculare ale R, Moldova (n.r). Acesta era condus de un cetățean moldovean, în vârstă de 36 de ani.
Acționând în baza unor informații operative, obținute de colegii din cadrul Secției Speciale de Investigații a Direcției regionale Vest, polițiștii de frontieră împreună cu reprezentanții Serviciului Vamal au folosit tehnici speciale pentru efectuarea unui control suplimentar asupra automobilului, inclusiv scanerul cu raze X. Au participat la verificări și echipa canină a SPF Leușeni, în componență cu patrupedul
Astfel, camuflate în spații special amenajate, în interiorul mijlocului de transport au fost depistate 230 de kilograme de tutun pentru narghilea în asortiment.
Valoarea totală a mărfurilor este de 170 mii mdl. Dacă marfa respectivă ar fi fost comercializată pe piața neagră din Uniunea Europeană, posesorul ar fi încasat peste 500 mii mdl.
Mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere, iar cercetările continuă pe caz.
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI
RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE