Un nou film KineDok powered by One World Romania

Date:

Share post:

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Când?

DUMINICĂ 26 noiembrie 2023, vă invităm să vizionați, în cadrul programului european KineDok powered by One World Romania, producția cehă/slovacă CU TOATĂ VITEZA /AT FULL THROTTLE. Regia: Miro Remo, Republica cehă / Slovacia, 2021.

Povestea care se află la baza filmului

Jaroslav, un bărbat hotărât în vârstă de 50 de ani, are două pasiuni în viață: mașinile de curse și dragostea sa din liceu, Jitka, care i-a redat speranța și dorința de a merge mai departe după o căsnicie încurcată. Jitka este oficial cea mai în vârstă șoferiță de autocross din Republica Cehă, iar Jaroslav este mecanicul și antrenorul ei.

El construiește mașini de curse folosite pentru ea, în speranța că vor și obține o victorie. Competițiile sportive sunt doar un fundal pentru adevărata „cursă a vieții”, în care cuplul nu se numără încă printre favoriți. Frustrarea și deziluzia trecutului pot lua astfel o direcție surprinzătoare. Regizorul Miro Remo vine cu o poveste din zona de graniță dintre Moravia și Slovacia, care nu duce lipsă de dramă sau umor.

Proiecția va avea loc la sediul central al muzeului, din str. Vasile Parvan nr. 1, începând cu ora 11.30.

Organizator local: dr. Mircea Mamalaucă

Organizator național: Asociația One World Romania

Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei.

Text și foto: PR Muzeul „Vasile Pârvan”

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...