Un nou film KineDok powered by One World Romania

Date:

Share post:

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Când?

DUMINICĂ 26 noiembrie 2023, vă invităm să vizionați, în cadrul programului european KineDok powered by One World Romania, producția cehă/slovacă CU TOATĂ VITEZA /AT FULL THROTTLE. Regia: Miro Remo, Republica cehă / Slovacia, 2021.

Povestea care se află la baza filmului

Jaroslav, un bărbat hotărât în vârstă de 50 de ani, are două pasiuni în viață: mașinile de curse și dragostea sa din liceu, Jitka, care i-a redat speranța și dorința de a merge mai departe după o căsnicie încurcată. Jitka este oficial cea mai în vârstă șoferiță de autocross din Republica Cehă, iar Jaroslav este mecanicul și antrenorul ei.

El construiește mașini de curse folosite pentru ea, în speranța că vor și obține o victorie. Competițiile sportive sunt doar un fundal pentru adevărata „cursă a vieții”, în care cuplul nu se numără încă printre favoriți. Frustrarea și deziluzia trecutului pot lua astfel o direcție surprinzătoare. Regizorul Miro Remo vine cu o poveste din zona de graniță dintre Moravia și Slovacia, care nu duce lipsă de dramă sau umor.

Proiecția va avea loc la sediul central al muzeului, din str. Vasile Parvan nr. 1, începând cu ora 11.30.

Organizator local: dr. Mircea Mamalaucă

Organizator național: Asociația One World Romania

Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei.

Text și foto: PR Muzeul „Vasile Pârvan”

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.