Fascinant: Cara și un grup de polițiști de frontieră, la o tabără din Vadul lui Vodă. Foto

Date:

Share post:

Fascinant: Cara și un grup de polițiști de frontieră, la o tabără din Vadul lui Vodă, Republica Moldova. Foto. Această poveste frumoasă o redăm în continuare.

Copiii de la Centrul de reabilitare și recreiere al MAI din orașul Vadul lui Vodă au petrecut momente inedite alături de un grup de polițiști de frontieră însoțiți de câinele de serviciu cu numele Cara.

Programul a început cu prezentarea echipamentului din dotare precum și demonstrarea anumitor activități specifice din timpul serviciului pe care polițiștii de frontieră îl realizează zi de zi.

Oaspeții le-au explicat celor curioși care sunt atribuţiile poliţiştilor de frontieră, cum se efectuează controlul documentelor într-un punct de trecere sau cum se supraveghează frontieră de stat a Republicii Moldova.

O zi de neuitat

Copiii au fost foarte interesați de tehnica prezentată, aparatele optice de observare, tehnica de depistarea a falsurilor în echipamente, etc. Micuții s-au urcat alături de poliţiştii de frontieră în autospecialele de intervenţie, făcând multe fotografii pentru amintiri de neuitat. Momentul de maximă intensitate a fost demonstraţia făcută de patrupeda Sectorului Poliției de Frontieră AIC cu numele Cara, care a demonstrat anumite elemente avansate de dresaj precum și depistarea substanțelor interzise.

Vizita la tabăra de odihnă s-a încheiat cu o fotografie comună a micuților alături de câinele de serviciu și echipa Poliției de Frontieră care va păstra vie amintirea vacanței de vară a anului 2024.

Text și foto: PR
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI Republica Moldova

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Fascinant! Magnificats aduce în Atrium 120 de pisici, iar 300 de căței vor putea fi admirați în gărdina Palas

Fascinant! Magnificats aduce în Atrium 120 de pisici, iar 300 de căței vor putea fi admirați în grădina Palas. Două competiții inedite au loc în acest weekend, la Palas: Magnificats aduce în Atrium 120 de pisici, iar 300 de căței vor putea fi admirați în parc.

Gala Zâmbet în dar 2024: generozitate și artă pentru copiii vulnerabili

Gala Zâmbet în dar 2024: generozitate și artă pentru copiii vulnerabili. A opta ediție a Galei Zâmbet în dar, organizată de Salvați Copiii Iași pe 20 septembrie, a reunit sute de invitați pentru a celebra generozitatea și binele.

„Noaptea cercetătorilor”: experimente distractive pentru copii și conferințe informale

„Noaptea cercetătorilor” revine în parcul Palas: experimente distractive pentru copii și conferințe informale cu cercetători și alte surprize.

Zilele Orașelor Înfrățite

Zilele Orașelor Înfrățite. După Forumul Orașelor Înfrățite, eveniment care a reunit, pe 23 și 24 septembrie 2024, în jur de 50 de primari din România și Republica Moldova.