sâmbătă, septembrie 23, 2023
21.8 C
București
spot_img

Alegem singuri drumul, în viață

Fiecare dintre noi a ajuns, la un moment dat, la o răscruce de drumuri. Inevitabil, apare întrebarea – care este cel mai bun drum? Pe care să îl aleg? Dacă o iau la stânga, voi ajunge acolo…dar, dacă o iau la drepta, ajung dincolo. Ce se va întâmpla dacă merg doar înainte?

Dumnezeu ne-a dat posibilitatea să alegem singuri. Ca să fie siguri că trăiesc o viață creștină curată, unii oameni și-ar dori ca Dumnezeu să le spună ce să lucreze, unde să locuiască, cu cine să se căsătorească și exemplele ar putea continua. Dumnezeu ne dă foarte rar asemenea informații directe, pentru că avem, din naștere, liberul arbitru, deci alegerea ne aparține, în totalitate. Dacă alegerile noastre sunt ăn concordanță cu virtuțiile vieții creștine, cu siguranță, ele vor fi pe placul lui Dumnezeu.

Alegerile pe care le facem, în lungul drum al vieții, ar trebui să ne ajute să creștem spiritual și să mergem pe un drum frumos spre mântuire. Acestea sunt cele două condiții esențiale, divine. În rest, suntem liberi. În calendarul religios scrie că singura decizie pe care Dumnezeu nu vrea să o luăm este aceea de a păcătui sau ne a ne împotrivi voii sale. De aceea, este important să spunem doar atât: ”Doamne, facă-se voia Ta!

Dumnezeu știe ce este cel mai bine pentru noi. Prin Domnul Iisus el ne-a dar un reper – calea, adevărul și viața. Mergând pe calea lui Iisus, cunoaștem adevărul și doar așa este cert și evident că alegem viața. 

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Arhiva Info Anunț

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole