joi, decembrie 8, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEAlexandria în imagini de arhivă. Expoziție inedită

Alexandria în imagini de arhivă. Expoziție inedită

Expoziția „Alexandria în imagini de arhivă” va fi deschisă între 25 august – 4 septembrie 2022 la „Centrul Multifuncțional pentru Tineri Alexandria”.

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează, în colaborare cu Centrul Multifuncțional pentru Tineri Alexandria, expoziția fotografică „Alexandria în imagini de arhivă”.

Expoziția, ce va fi deschisă începând cu data de 25 august a.c. la „Centrul Multifuncțional pentru Tineri Alexandria”, prezintă prin intermediul imaginilor de arhivă secvențe din Alexandria, preponderent din anii ’70 ai secolului trecut, de dinaintea cutremurului din 1977 și a demolărilor și sistematizărilor urbane ce au urmat.

Afiș: MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN

Expoziția este structurată pe câteva teme, după cum spun organizatorii. Astfel, trei panouri cuprind aspecte din „Centrul vechi”, cu str. Libertății, principala arteră comercială a orașului. Străzile Alexandriei sunt imortalizate prin imagini aflate pe alte două panouri, sub titlurile „Străzi de odinioară” și „La colț de stradă”. Un ultim panou cuprinde o serie de imagini ce ne aduc la realitățile anilor ’80.

Prin scanarea a trei coduri QR se face legătura virtuală cu canalul de YouTube al muzeului, prin intermediul căruia vizitatorii pot afla diferite aspecte legate de istoria orașului, reconstituind o lume, o epocă, un loc numit, simplu, „Alexandria de altă dată”.

Expoziţia „Alexandria în imagini de arhivă” va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la 4 septembrie 2022, se arată în comunicatul Muzeului Județean Teleorman, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Text: Filip Gheorghe

Foto: youtube captura foto

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE