Azi: Miercurea alarmelor!

Date:

Share post:

Azi: Miercurea alarmelor!

Având în vedere necesitatea informării populației cu privire la semnalele de alarmare acustice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a planificat, începând cu luna februarie a anului trecut, reintroducerea de exerciții lunare de testare a sistemelor de alarmare.

Aceste exerciții au loc, de regulă, în prima zi de miercuri a fiecărei luni și, ca atare, au titulatura de „Miercurea alarmelor”.

Va fi introdus unul dintre următoarele semnale de alarmare acustică

În Municipiul Iași, ca și la nivel național, exercițiul de alarmare va fi organizat miercuri, 28 februarie 2023, în intervalul orar 10:00 – 11:00, când va fi introdus unul dintre următoarele semnale de alarmare acustică:

  1. semnalul ALARMĂ AERIANĂ (alarmarea populației despre posibilitatea unui atac aerian) se compune din 15 sunete (impulsuri) a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele (pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a câte 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele);
  2. semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE (prevenirea populației asupra pericolului iminent de producere sau producerea unor dezastre naturale, tehnologice sau biologice), se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele (pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a câte 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele);
  3. semnalul PREALARMĂ AERIANĂ (prealarmarea populației despre posibilitatea producerii unui atac aerian) se compune din 3 sunete (impulsuri) a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele (pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele);
  4. semnalul ÎNCETAREA ALARMEI (înștiințarea populației despre trecerea pericolului) se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute (pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut).

Text: Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Foto: pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.