Calendarul fiscal al contribuabilului pentru luna martie 2024. Informații noi

Date:

Share post:

Calendarul fiscal al contribuabilului pentru luna martie 2024. Informații noi, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează despre faptul că, termenul limită de prezentare a dărilor de seamă fiscale pentru luna februarie precum și termenul de achitare a impozitelor, taxelor, primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale este data de 25 martie 2024.

Important!

Dările de seamă fiscale, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre, care urmează să fie prezentate spre data menționată sunt aferente:

·       Impozitului pe venit pentru anul 2023 (VEN12, UNIF21, ONG17, DAJ17, SIMM20, DAAS19);

·       Taxei pe valoare adăugată, accizelor și impozitului pe venit pentru luna februarie 2024 (TVA12, ACZ09, IPC21, IU17);

·       Darea de seamă privind calculul impozitului pe venit, primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate pentru angajații conducătorilor auto ce efectuează transport rutier de persoane în regim taxi pentru luna aprilie 2024 (TAXI18). În cazul angajării persoanelor de după prezentarea dării de seamă, angajatorii sunt obligați să prezinte o dare de seamă suplimentară în ziua angajării;

·       Informaţia privind stabilirea drepturilor sociale şi medicale aferente raporturilor de muncă (IRM19) – în termen de până la 10 zile lucrătoare de la data angajării sau modificării/ încetării raporturilor de muncă;

·       Taxei aeroportuare și plății suplimentare obligatorii la casele de schimb valutar și la băncile licențiate care desfășoară activitate de schimb valutar în numerar cu persoane fizice, inclusiv prin intermediul aparatelor de schimb valutar (TFSP20);

·       Primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii;

·       Impozitului pe bunurile imobiliare (BIJ17) – pentru bunurile imobiliare dobândite după 31 august 2023.

Alte inforimații utile

Darea de seamă privind taxa pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului (Forma POLMED23) se prezintă către data de 01 aprilie 2024 pentru luna februarie 2024.

Lista dărilor de seamă fiscale ce urmează a fi prezentate Serviciului Fiscal de Stat și obligațiile fiscale ce urmează a fi achitate la BPN, pot fi vizualizate în Calendarul fiscal de pe pagina-web a SFS, alegând categoria de contribuabili din care faceți parte. Calendarul poate fi accesat  aici.

Text: Serviciul comunicare
Serviciul Fiscal de Stat Republica Moldova

Foto: pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.