Cursuri IT gratuite pentru …

Date:

Share post:

Cursuri IT gratuite pentru … Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții IT din regiune, lansează a doua ediție a programului EmpowerU în România. Alături de Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR), SoftServe va oferi refugiaților ucraineni fără cunoștințe în IT acces gratuit la cursul Find Your Place in IT, format din 6 module introductive în limbaje de programare.

Cursul, creat de SoftServe Academy, se va derula pe parcursul a 8 săptămâni și este disponibil gratuit în limita a 35 de locuri. Acesta va fi predat în limba ucraineană. Cei interesați se pot înscrie online, completând formularul disponibil pe site-ul SoftServe, până pe 8 martie 2024.

Prin SoftServe Academy, compania oferă soluții de învățare celor care sunt la început de drum în IT – studenți, juniori și persoane care doresc reconversie profesională.

Ce trebuie să știe participanții

Pentru a fi eligibili, participanții trebuie să fie cetățeni ucraineni refugiați în România, să fi absolvit cel puțin învățământul liceal, să dispună de un laptop sau computer  cu acces la Internet și să aibă o înțelegere de bază a limbii engleze.

Cursul are loc în intervalul 25 martie – 24 mai, constă în 16 sesiuni, fiecare cu o durată de 2 ore, ce vor avea loc de două ori pe săptămână. În plus, cursanților li se recomandă alocarea altor 2 ore pe săptămână pentru a finaliza sarcinile practice și pentru studiu individual.

Participanții vor fi selectați de către experții SoftServe Academy în funcție de criteriile prezentate și de motivația descrisă în formularul de înscriere. La finalizarea programului, aceștia vor dobândi cunoștințe de Java, HTML&CSS, analiză de date și testare.

Opinie avizată

Reconversia profesională este posibilă la orice vârstă. Trebuie doar să ai determinare și să cauți sprijinul și resursele de învățare potrivite.

Experții SoftServe sunt 100% dedicați misiunii de a transforma în realitate visul cursanților de a învăța IT și de a le ghida efortul pentru următorul pas, o carieră în IT,” declară Dorina Itu,  Country Learning and Development Manager, SoftServe România.

EmpowerU este un program global dedicat educației grupurilor vulnerabile, lansat în 2023 în 7 țări: Bulgaria, Chile, Columbia, Mexic, Ucraina, Polonia și România. La prima ediție, derulată anul trecut în România, 20 de refugiați ucraineni fără cunoștințe IT au participat la cursul organizat de SoftServe.

La nivel global, mai mult de 400 de persoane au participat la proiectele EmpowerU – grupurile deservite variind de la veterani de război și refugiați la persoane cu dizabilități sau mame adolescente.

Informații suplimentare: despre SoftServe

SoftServe este o companie globală de IT, care oferă servicii de dezvoltare software și consultanță. Circa 11.000 de angajați lucrează în peste 60 de birouri aflate în întreaga lume. Compania lucrează la peste 900 de proiecte active pentru clienți din America de Nord, UE și Asia. Printre clienții SoftServe se numără IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies și alții. SoftServe este partener Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure, NVIDIA și al altor companii de tehnologie bine cunoscute. Compania a intrat pe piața locală în mai 2022 și are deja 130 de angajați în România.

Info Util: Despre CNRR

Fundația Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR) este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 1998 și care a obținut statut de utilitate publică din anul 2003. Misiunea CNRR este dedicată apărării și promovării drepturilor refugiaților și solicitanților de azil din România. Ca urmare a conflictului din Ucraina, CNRR și-a extins activitatea pentru a sprijini persoanele care au nevoie de protecție în România. În cadrul departamentelor sale specializate, CNRR oferă consiliere juridică, asistență specializată și desfășoară activități de advocacy și cercetare.

CNRR își desfășoară activitatea în punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova și Ucraina, în Centrele Regionale de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil, dar și în punctele de lucru ale organizației din București, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Suceava, și nu numai.

Text și foto: Total PR

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.