Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

Date:

Share post:

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.
În primul caz este vizat un cetățean al R. Tadjikistan de 24 de ani, care s-a prezentat printre pasagerii cursei „Yerevan-Chişinău”.
Străinul intenționa să intre în R. Moldova cu scop de vizită. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus controlului adițional, iar în rezultat asupra persoanei s-a depistat un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile de baștină.
Permisul a fost examinat de comun cu ofițerii FRONTEX, fiind stabilit că actul conține semne rezonabile de falsificare. Persoanei cercetate i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova.
Totodată, un alt tânăr, de această dată din Israel, a încercat să iasă din R. Moldova cu un pistol, camuflat în bagajul de cală. Străinul de 23 de ani a fost depistat în timpul controlului de securitate efectuat asupra pasagerilor de la ruta „Chișinău-Tel Aviv” și prelevării imaginilor ale bagajelor scanate.
La fața locului a intervenit grupa operativă de la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor. Obiectul a fost ridicat și va fi transmis la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al MAI. În funcție de rezultatele finale se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a străinului.
Încheie șirul ilegalităților un cetățean din Ucraina, în bagajul căruia au fost descoperite mai multe cartușe. Străinul intenționa să iasă din R. Moldova cu ruta „Chișinău-Lisabon”. Și în cazul dat a intervenit grupa operativă din cadrul Sectorului, care documentează toate circumstanțele faptei.
Text și foto:
PR Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.

Start campanie de împădurire! Video

S-a dat startul campaniei de împădurire! Mai multe amănunte și o filmare, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Mai multe întreprinderi investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? Foto

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? La aceste întrebări, răspundem în celel ce urmează.