Info: Titluri onorifice pentru 31 de artiști, regizori, actori și compozitori

Date:

Share post:

Info: Titluri onorifice pentru 31 de artiști, regizori, actori și compozitori. Unde, când și cine a oferit aceste înalte distincții, în cele ce urmează.

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, în Republica Moldova, președinta Maia Sandu a conferit titluri onorifice pentru 31 de artiști, regizori, actori și  compozitori

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit cinci titluri de „Artist al Poporului”, 14 de „Maestru în Artă” și 12 de „Artist Emerit” oamenilor de cultură de la noi din țară.  Distincțiile au fost acordate cu prilejul Zilei Naționale a Culturii pentru „activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție substanțială la promovarea valorilor spirituale ale neamului, succese  remarcabile în activitatea de creaţie, înaltă măiestrie profesională”.

Totodată, în semn de apreciere a meritelor deosebite în „salvgardarea patrimoniului cultural național, pentru contribuție la valorificarea și promovarea folclorului muzical authentic”, Ansamblul Etnofolcloric „PLĂIEȘII” a fost distins cu titlul onorific „Colectiv Artistic Emerit”.

Text: PR Președinția Republicii Moldova
Foto: Facebook/Maia Sandu
spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.