sâmbătă, noiembrie 26, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEUn parc natural spaniol sărbătorește Ziua Mondială a Păsărilor. Filmări uimitoare

Un parc natural spaniol sărbătorește Ziua Mondială a Păsărilor. Filmări uimitoare

În acest an, participanții vor vizita această locație specială în dimineața zilei de sâmbătă, 1 octombrie 2022, echipați cu binocluri și ghiduri pentru păsări.

Traseul va fi ghidat și asistat de monitori de mediu ai Serviciului de Control și Educație de Mediu din El Clot de Galvany, astfel încât aceștia vor putea observa și identifica marea varietate de păsări care trăiesc în această zonă în mijlocul naturii.

Clot de Galvany este o arie naturală protejată cu categoria de sit natural municipal și o suprafață de 366,31 ha, situată în districtele rurale Los Arenales del Sol (districtul Elche), Balsares (districtul Elche) și Gran Alacant (districtul Santa Pola), în provincia Alicante (Spania).

Un parc natural spaniol sărbătorește Ziua Mondială a Păsărilor. Filmări uimitoare

Acest sit este o enclavă de mare valoare ecologică. Se pot distinge diferite ecosisteme, care conțin o floră și o faună de mare importanță la scară regională și chiar națională. Astfel, putem evidenția prezența unor specii de păsări precum rândunică marmorată, rața craiului, rața cu cap alb și rața de câmp.

Activitățile includ și un atelier teoretico-practic pentru începători în birdwatching, care reprezintă o bună oportunitate pentru cei care doresc să se inițieze în lumea ornitologiei.

Această sărbătoare a fost instituită la nivel mondial de BirdLife International și este coordonată în Spania de Societatea Ornitologică Spaniolă (SEO/BirdLife).

Activitățile au ca scop creșterea gradului de conștientizare a lumii păsărilor, a importanței lor și a problemelor de mediu care le înconjoară.

Societatea Ornitologică Spaniolă (în spaniolă: Sociedad Española de Ornitología; SEO/BirdLife) este principala organizație caritabilă din Spania pentru conservarea păsărilor. A fost fondată în 1954 și are 8.000 de membri și 50 de angajați. Este reprezentantul Spaniei în cadrul parteneriatului BirdLife International.

SEO a militat pentru ca guvernul central să obțină ca toate zonele desemnate în prezent ca zone importante pentru păsări să primească statutul de zone de protecție specială.

De asemenea, sunt colectate date despre păsări și a fost publicat recent și Atlasul păsărilor care se reproduc în Spania, care acoperă întreaga țară și toate speciile de păsări care se reproduc înregistrate. Această lucrare a durat timp de patru ani, dintre care un an de scriere și editare.

A recenzat vulturi grifoni eurasiatici, a făcut campanie împotriva otrăvirii ilegale a păsărilor de pradă și a altor prădători și a lucrat în domeniul agriculturii durabile în Delta Ebro.

Din 1998, SEO/BirdLife a implementat, de asemenea, un program internațional într-o țară din Africa de Nord și America Latină.

Editor: Elena Ștefan

Foto: eBird

 

 

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE