S-a dat anunțul: Expoziția „Philip de László: Master of Elegance”. Unde?

Date:

Share post:

S-a dat anunțul: Expoziția „Philip de László: Master of Elegance”. mai multe amănunte în articolul de azi, la Infoanunț.

Muzeul Național de Istorie a României anunță deschiderea expoziției „Philip de László: Master of Elegance”, la Gainsborough’s House Museum, începând cu data de 23 martie 2024.

Cele mai impresionante și relevante opere

Expoziția, curatoriată de De Laszlo Archive Trust, prezintă cele mai impresionante și relevante opere realizate de Philip de László, unul dintre cei mai importanți portretiști ai primei jumătăți a secolului al XX-lea.

Vor putea fi admirate picturi, dar și obiecte de patrimoniu, aparținând Colecției Regale (împrumutate prin bunăvoința Majestății Sale, regele Charles al III-lea) și unor importante colecții publice și private din Marea Britanie și din străinătate, între care se numără cele ale Universității Cambridge, Muzeului Național de Istorie a României și Muzeului Național Peleș.

100 de ani de când Philip de László a realizat …

În anul 2024 se împlinesc 100 de ani de când Philip de László a realizat celebrul portret al Reginei Maria, astfel că organizatorii au dorit să marcheze atât acest moment, cât și rădăcinile britanice ale suveranei României.

De aceea, în expoziție vor fi prezentate portretul pictat în anul 1924, în timpul vizitei Familiei Regale la Londra, aflat în colecția Muzeului Național Peleș, precum și o superbă brățară din aur ce a parținut reginei Maria, aflată în colecția Muzeului Național de Istorie a României.

 

Această brățară (cu portrete miniaturale ale principesei Maria și ale fraților săi) a fost un cadou primit de la părinți, Marie și Alfred de Edinburgh (cel de-al doilea fiu al reginei Victoria), în decembrie 1878.

Participarea Muzeului Național de Istorie a României la realizarea acestei expoziții se înscrie pe linia remarcabilei colaborări avută cu De Laszlo Archive Trust, ale cărei rezultate vor putea fi văzute în curând, în cadrul unei expoziții organizate la Muzeul Național de Istorie a României.

Expoziția este deschisă între 23 martie – 23 iunie 2024 la Gainsborough’s House Museum, Sudbury, Suffolk, Anglia.

Text și foto:Secția Relații Publice și Marketing CulturalMuzeul Național de Istorie a României

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.