Viața contează. Drogurile acționează asupra creierului modificând percepția realității. Campanie Antidrog

Date:

Share post:

În perioada iulie – august 2022, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău din cadrul Agenției Naționale Antidrog implementează, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Bacău – Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, campania de informare, educare și conștientizare a consumului de droguri și alcool la volan „VIAȚA CONTEAZĂ!”.

Campania presupune oferirea de informații cu privire la riscurile legale și asupra sănătății și integrității persoanei ca urmare a consumului de droguri și alcool la volan, iar, cu ajutorul ochelarilor speciali care imită optic efectele acestor substanţe, participanții la trafic pot înțelege mai bine riscurile la care se expun dacă aleg să consume substanţe interzise sau băuturi alcoolice.

Reamintim conducătorilor auto că drogurile acționează asupra creierului producând o varietate de modificări ale percepției, dispoziției, gândirii și comportamentului, iar conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe, conform art. 336 din Codul penal, reprezintă o infracțiune.

În cazul în care o persoană se află sub influența consumului de droguri sau alcool şi conduce un autoturism, aceasta se poate răni pe sine sau pe cei dragi aflați în mașină sau pe ceilalți participanți la trafic.

De la începutul campaniei, peste 260 de conducători auto au fost informați în cadrul celor 5 acțiuni integrate, desfășurate alături de ceilalți parteneri din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Text și foto: CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ȘI CONSILIERE ANTIDROG BACĂU

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.