Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Date:

Share post:

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Palatul Copiilor Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Colegiul Economic ,,Partenie Cosma” Oradea, Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr” Oradea și Consiliului Județean Bihor, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, organizează  cea de a XXII-a ediție a Concursului Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”, desfășurat la Oradea, în perioada 13-16 iunie 2024.

Cum au fost selectați participanții

Participanții au fost selectați în urma primei etape de concurs, organizat  la nivelul fiecărui județ. La etapa finală a concursului vor participa elevi și profesori din județele Arad, Constanța, Călărași, Botoșani, Suceava, Olt, Brăila, Iași, Sibiu, Cluj, Maramureș, Bacău, Bistrița-Năsăud și Bihor.

Când are loc festivitatea de deschidere ?

Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc vineri, 14 iunie, ora 9.30, în sala de conferință a Muzeului Țării Crișurilor, unde se vor desfășura activitățile din prima zi a concursului, sub coordonarea doamnei profesoare Carmen Corina Dume de la Palatul Copiilor Oradea și a muzeografilor Erika Posmoșanu și Adina Pop de la Secția de Științele Naturii și Muzee Memoriale a muzeului.

După festivitatea de deschidere, elevii participă la ,,Vânătoarea de comori” în expoziția permanentă a Secției de Științele Naturii, pentru a-și completa cunoștințele în domeniul științelor biologice și al protecției mediului.

Concursul organizat la Oradea mai cuprinde o probă în aer liber, care va testa abilitățile de orientare și cunoștințele elevilor privind arborii din mediul urban. De asemenea, se va organiza atelierul ,,Natură și artă”, în cadrul căruia participanții vor realiza lucrări folosind materiale naturale și reciclabile.

A doua zi a concursului

În a doua zi a concursului, în cadrul unei excursii organizate la Salonta, participanții se vor familiariza cu patrimoniul natural al zonei prin vizitarea Centrului ,,Cuibul Dropiei” unde vor afla informații utile despre populația de dropie (Otis tarda), cea mai mare pasăre zburătoare din Europa, care cuibărește în apropierea orașului Salonta, reprezentând unica populație de dropii din România.

Excursia cuprinde și vizitarea fermei de bizoni din apropiere și a muzeelor din localitate. La finalul activităților, elevii vor fi premiați pentru rezultatele obținute în probele de concurs, festivitatea de premiere având loc la Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr” din Oradea. Sponsorul concursului este Asociația ”LEO LAND Oradea”.

Iar scopul este …

Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”, are ca scop implicarea elevilor în activități în natură și de protejarea mediului, stimulând creativitatea,  imaginația și spiritul de echipă.

Text și foto: PR Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal

spot_img

Articole asemănătoare

Fascinant: Cara și un grup de polițiști de frontieră, la o tabără din Vadul lui Vodă. Foto

Fascinant: Cara și un grup de polițiști de frontieră, la o tabără din Vadul lui Vodă, Republica Moldova. Foto. Această poveste frumoasă o redăm în continuare.

Expoziția „Semințe din Grădina Botanică Macea” este deschisă pentru public la … FOTO

Expoziția „Semințe din Grădina Botanică Macea” este deschisă pentru public la ... Pentru a afla unde și alte amănunte, citim materialul care urmează.

Ediție aniversară. Un deceniu de poveste cu și despre Tradiție. Azi, poartă o ie sau o cămașă tradițională și vei avea acces gratuit!

Ediție aniversară. Un deceniu de poveste cu și despre Tradiție. Mai multe amănunte putem citi în continuare. Zece ani de poveste în care Muzeul ASTRA a crescut o comunitate dedicată iei și cămășii tradiționale la Sibiu.

Mare sărbătoare la români: Sânzienele și nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

Mare sărbătoare la români: Sânzienele și nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Potrivit calendarului ortodox, azi 24 iunie 2024, Sânzienele sau Drăgaica sunt sărbătorite de toți românii indiferent unde s-ar afla, în țară sau peste hotare.