Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.
Cu prilejul Zilei Naționale a României, 7 expoziții curatoriate de Alexandru Constantin Chituță, organizate de Muzeul Național Brukenthal în parteneriat cu alte muzee din țară vă așteaptă să le vizitați în: Baia Mare, Iași, Cluj Napoca, Suceava și Slatina.
Ziua Națională a României, vineri, 1 decembrie 2023, va fi marcată și la laşi printr-o serie de manifestări oficiale de tradiţie, ceremonialuri militare şi religioase, masa tradiţională, dar şi prin deschiderea amenajărilor specifice organizate de Primărie cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.
Azi am aflat că Muzeul Național Brukenthal își va lansa parfumul propriu.
Luna decembrie se apropie cu pași repezi, iar cadourile și momentele memorabile petrecute alături de familie și prieteni reprezintă pentru fiecare dintre noi o prioritate. Unde găsim bilete, în textul de mai jos.
Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, vine la Iași în ziua de 17 noiembrie 2023.
Primăria Municipiului Iași și Camera de Comerț și Industrie Iași invită la deschiderea oficială a Expoziției „Republica Moldova Prezintă”.
Traficul de droguri și combaterea acestuia este tematica unei noi ședințe operaționale a HUB-ului de Securitate al UE. Tendințele și riscurile traficului de droguri pe continentul european, cererea crescută de droguri, rutele logistice și dinamica regională au fost analizate astăzi, 9 noiembrie 2023.
Maia Sandu, șefa statului Republica Moldova, a mers la vot și iată ce spune despre acest eveniment: „Am votat pentru oameni în care am încredere că vor munci cinstit și responsabil pentru binele chişinăuienilor”.
În ziua de 1 noiembrie 2023, Banca Națională a României, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), Camera de Comerț și Industrie Iași.